Uppdatera din profilsida - varför och hur

Det är viktigt att hålla profilsidan uppdaterad. När någon söker efter ditt namn och Uppsala universitet på Google, är den första träffen den profilsida = katalogsidan i universitetskatalogen. Denna sida bör ha åtminstone vissa basdata som måste läggas in respektive aktiveras för att de ska synas.

Logga in i editorn för din egen profilsida via "Min sida" på mp.uu.se. Du hittar den i högerspalten precis under "Lönespecifikation". När du har loggat in i editorn, klicka på "Redigera profil" precis under "Sök" i övre högra hörnet.

Foto

Det är alltid en bra idé att ha en bild på dig själv på profilsidan.

Ingress & Biografi

Under en av dessa rubriker bör du ha åtminstone en länk till webben till din Institutions-, program- eller gruppsida, så att personer som söker efter dig kan läsa mer om vad du jobbar med.
Om du inte har en personlig universitetswebbsida kan du använda profilsidan till detta.

Publikationer

Här behöver du bara gå in och ställa in "Integritetsinställningarna" till publik samt välja vilken typ av publikationer du vill ska visas i listan. Integritetsinställningar finns för nästan alla delar av rpofilsidan och det rekommenderas att ställa in såmycket som möjligt på publik och anpassa innehållet därefter.

Nyckelord

Det är smart att använda sig av nyckelorden. De flesta vid universitetet har har inte börjat använda sig av nyckelorden ännu. Dessa kommer att öka din synlighet när folk söker efter något av dina nyckelord på universitetswebben.

Kurser

För att de kurser du undervisar på ska synas behöver du aktivera listan genom att välja vilken typ av kurser du vill visa och även integritetsinställningarna. Ibland tar det ett tag innan något visas, men inte längre än till nästa dag.

Finns även på

Här kan du välja att visa några andra kanaler där du också finns. Dessa syns bara för UU-medarbetare i inloggat läge. Om du vill att de ska synas utåt är det bättre att lägga en länk i något av textfälten.

Senast uppdaterad: 2023-05-30