Hoppa till huvudinnehållet
Uppsala universitet
  • Utbildning
  • Forskning
  • Samverkan
  • Universitetet
  • Student
  • Alumn
  • Bibliotek
International site
Logga in
  • Studentportalen
  • Medarbetarportalen
  • Alumnnätverket
Uppsala universitet
Uppsala universitet Uppsala universitet Institutionen för ekologi och genetik
Institutionen för ekologi och genetik
  • Utbildning
  • Forskning
  • Samverkan
  • Kalendarium
  • Nyheter
  • Om oss
Uppsala universitet Institutionen för ekologi ... Om oss Lediga tjänster
This page in English
Lyssna
  • Utbildning
  • Forskning
  • Samverkan
  • Kalendarium
  • Nyheter
  • Om oss

Doktorand i akvatisk biogeokemi

Sortera på publicering: 2018-12-20

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Institutionen för ekologi och genetik utlyser en doktorandtjänst i akvatisk biogeokemi till programmet för limnologi.

Institutionen för ekologi och genetik är en internationell miljö med drygt 200 medarbetare. Vid institutionen bedrivs forskning och undervisning i skärningspunkten mellan ekologi, evolution och genomik. Se vidare www.ieg.uu.se.

Programmet för limnologi bedriver forskning och undervisning om inlandsvatten. Forskningen bedrivs inom tre fokusområden, med en hög grad av överlappning och samarbete: akvatiska samhällen och populationer, biogeokemi, och mikrobiell ekologi. Se vidare www.ieg.uu.se/limnologi.

Projektbeskrivning: Du kommer att bedriva forskning inom ett projekt som undersöker kopplingar mellan sediment och metanemission i inlandsvatten. Emissionen av metan från inlandsvatten varierar kraftigt i tid och rum, och uppskattningar på större skala (ekosystem eller flodsystem) är mycket osäkra. Det här projektet syftar åt att koppla ihop faktorer som reglerar transport och avlagring av sediment i flodsystem (geomorfologi) med biogeokemisk och fysikalisk kunskap om produktion och emission av metan. Projektet kombinerar empiriska metoder (fältmätningar, laboratorieexperiment) med modellering som integrerar processförståelse. Projektet är finansierat av Vetenskapsrådet.

Arbetsuppgifter: Dina arbetsuppgifter inkluderar att bedriva forskning, kurser samt undervisning inom projektets område.

Kvalifikationskrav: Masterexamen, eller en utländsk examen som bedöms motsvara masterexamen, inom miljövetenskap, limnologi, miljöteknik eller inom ett annat relevant område. Erfarenhet av såväl empiriskt arbete (fältmätningar, laboratorieexperiment) som av modellering. Kandidaten ska ha mycket bra förmåga att uttrycka sig på engelska, i såväl tal som i skrift.

Meriterande: Kunskap inom akvatisk biogeokemi, både teoretisk och praktisk, är meriterande. B-körkort är meriterande.

Tillträde: Snarast, eller enligt överenskommelse.

Anställningen: Forskarutbildningen omfattar fyra års heltidsstudier. Anställningen kan komma att kombineras med undervisning eller annan institutionstjänstgöring (maximalt 20 %), vilket förlänger anställningen med motsvarande tid. Lokala riktlinjer finns fastställda för löneinplacering. Bestämmelser för doktorander återfinns i Högskoleförordningen 5 kap §§ 1-7 samt i universitetets regler och riktlinjer http://regler.uu.se/. Mer information om forskarutbildning finns under http://www.teknat.uu.se/utbildning/forskarniva/

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Instruktioner för ansökan: Ansökan ska innehålla 1) ett brev som beskriver dig själv, dina forskningsintressen, varför du vill doktorera och varför just du är lämplig för tjänsten, 2) ditt CV, 3) en kort beskrivning av din utbildning, 4) en kopia av din masterexamen och dina kursbetyg samt en kopia av din masteruppsats 5) namn och kontaktuppgifter till minst två referenspersoner (e-postadress och telefonnummer), och 6) eventuella publikationer. Ansökan ska skrivas på engelska.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Sebastian Sobek, Universitetslektor, sebastian.sobek@ebc.uu.se, +46 18 471 2718.

Välkommen med din ansökan senast den 27 januari 2019, UFV-PA 2018/4631.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Placering: Uppsala universitet, Institutionen för ekologi och genetik

Anställningsform: Heltid , Visstidsanställning längre än 6 månader

Lön: Fast lön

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: 100 %

Ort: Uppsala

Län: Uppsala län

Land: Sverige

Facklig företrädare: Ellena Papaioannou, Seko 018-471 3315
Suzanne Borén Andersson, TCO/ST 018-471 6251
Per Sundman, Saco-rådet 018-471 1485

Referensnummer: UFV-PA 2018/4631

Sista dag för ansökan: 2019-01-27

Logga in och sök jobbet
Skriv ut

Kontakta oss

Tel vx: +46 (0)18-471 00 00

Kontaktpersoner vid institutionen

Alla medarbetare


 

Besök oss

Institutionen för ekologi och genetik är en del av Evolutionsbiologiskt centrum och ligger på Norbyvägen 18 D.  Hitta hit MazeMap

Leveranser:
Evolutionsbiologiskt centrum, EBC
Kåbovägen 4, hus 7
SE-752 36 Uppsala

Genvägar

Medarbetarportalen
Studentportalen
Jobba hos oss
Internt IEG

Avdelningar

Evolutionsbiologi  
Limnologi 
Växtekologi och evolution 
Zooekologi

© Uppsala universitet Telefon: 018-471 00 00 Box 256, 751 05 Uppsala
Organisationsnummer: 202100-2932 Momsregistreringsnummer: SE202100293201 Registrator Om webbplatsen Sidansvarig: Stefan Ås
Gå till toppen av sidan

Uppsala universitet använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera bra för dig. Läs mer om kakor.